• Dit event is voorbij.

29 juni 2018: afsluitingsconcert, locatie het Puzzelbad

juni 29 @ 19:00 - 21:00

Het einde van het muzikale seizoen is weer inzicht. De vakantie breekt al snel weer aan. Traditiegetrouw sluit de harmonie het seizoen af met een openluchtconcert ergens in Terheijden. Dit keer wordt het seizoen afgesloten op een unieke locatie in Terheijden en dat is het Puzzelbad, voor iedereen wel bekend. Misschien is het niet iedereen bekend dat badmeester Ruud (Taks) ook lid is van onze harmonie en daar zijn partij geestdriftig meespeelt op trompet in het Groot Orkest en dat hij zich ook bijzonder inzet als dirigent van het Opstaporkest.

1 en 1 = 2

Ruud heeft ons uitgenodigd om bovengenoemd concert te komen geven op het terrein van het Puzzelbad. Degenen die het concert komen bezoeken krijgen vanaf 19.00 uur gratis entree omdat het gebruikelijk is dat dit concert waaraan alle onderdelen van de harmonie deelnemen gratis toegankelijk is voor iedereen.

Om 19.00 uur start het Opstaporkest onder leiding van (badmeester) Ruud Taks. Hij zet met de nieuwe aanwas van de harmonie een mooi programma neer. En dat is knap gezien de korte tijd dat de leden samen spelen. Het is de kweekvijver voor nieuw muzikaal talent! Daarna wordt het tossen, wie speelt er vervolgens?

De Slagwerkgroep of het Opleidingsorkest. Beide orkesten zitten in een goede flow. De slagwerkers steken menig korps de loef af met ‘zomaar’ even op straat podiummuziek maken. Wel even wennen voor de harmonie die erachter loopt… Mathyn de Jong zorgt ervoor dat de nieuwe leden leren trommelen en noten lezen. Ook krijgen ze les in de marsen die op straat worden gespeeld en ook exercitie krijgen zij aangeleerd. Jeroen Koreman zorg ervoor dat speciale slagwerkgroep-muziek wordt ingestudeerd en wordt uitgevoerd. Van Jeroen gaan we nog het nodige horen in het nieuwe seizoen.

Het Opleidingsorkest is een enthousiaste club muzikanten die leuke en voor hen uitdagende muziekwerken speelt. Zij hebben interessante ideeën over welke muziek er moet worden gespeelt en op welke wijze. Het Opleidingsorkest staat onder leiding van Manuel de Wijs. Hij zorgt ervoor dat de muziek ‘onder elkaar staat’, dat wil zeggen dat iedereen op het juiste moment speelt wat de arrangeur heeft geschreven zodat het muzikaal allemaal klopt en iedereen ervan kan genieten. Hij legt alle ins en outs van de muziek perfect uit en zingt het zelfs voor om het te verduidelijken.

Het Groot Orkest is van alle markten thuis. Dit orkest, onder de bezielende leiding van Leo Simons, presenteert zich doormiddel van diverse concerten binnen en buiten de regio en organiseert activiteiten zoals ‘Schraansen op de Schans (I Love Traaie) en de bekende grootse galaconcerten in De Cour. Ook assisteert zij bij tal van officiële activiteiten/momenten zoals Koningsdag, Dodenherdenking, inhalen avondvierdaagse en het inhalen van Sinterklaas.

Onze voorzitter Ad Snoeren is trots op alle onderdelen van de harmonie en wat de dirigenten en de instructeurs voor elkaar hebben gekregen het afgelopen jaar. Er is nog een nieuwtje maar deze primeur verneemt u bij het Puzzelbad.

Neem een (klap)stoeltje mee en kom gezellig luisteren.

Tot ziens op 29 juni, 19.00 uur.

Datum:
juni 29