• Dit event is voorbij.

Dauwtrappen

mei 10 @ 06:00 - 14:00

Een bijzonder traditie: Dauwtrappen met Muziekvereniging Harmonie Terheijden!

Donderdag 10 mei is het weer zover, Hemelvaart 2018.
Dit jaar voert de harmonie ons door het mooie polderlandschap naar Breda. Wij vertrekken om 06.00 uur bij café De Harmonie en gaan te voet, met de harmonie voorop, naar de Kinderboerderij in de Hoge Vucht. Deze kinderboerderij is voor deze gelegenheid speciaal geopend. Het beloofd dus niet alleen voor de volwassenen maar ook voor de kinderen een leuke dag te worden. Wat past er beter bij het voorjaar en de natuur dan de dieren met hun kroost.
Eenmaal aangekomen bij de Kinderboerderij is er de mogelijkheid om onder het genot van een lekker kopje koffie onze boterhammen of andere lekkernijen op te eten en even uit te rusten van de wandeling. Vervolgens verzorgen de Anthony Singers Terheijden (AST) samen met de harmonie een sfeervolle dienst. Ook dit onderdeel hoort bij het dauwtrappen en levert een mooie bijdrage aan deze dag. Daarna is er nog een gezellig samen zijn waarbij de muziek natuurlijk niet ontbreekt!
Rond 10.00 uur vertrekken wij weer richting Terheijden en leggen wij nog even aan bij café Ons Thuis. Wij verwachten omstreeks 13.30 uur weer terug te zijn bij café De Harmonie.

Traditie

Dauwtrappen is een traditie die al meer dan 100 jaar bestaat. Dit maken wij op uit een gedicht dat in een boekje uit 1909 is opgenomen en dat vertelt over het leven en de gebruiken in Terheijden.
Zoals in het oude dauwtrappersgedicht wordt verwoord ‘wanneer de dauwtrappers met den boterham in den zak en den stok in den hand, door heerlijke landouwen, heide of dennenboschen trekken, voelen zij zich al spoedig geneigd den Schepper van al die pracht te loven’.
Wij staan net zoals ongeveer 100 jaar geleden weer eens even stil bij elkaar en de natuur, zien de zon opkomen, en dat alles in een gezellige en ongedwongen sfeer. Ervaar zelf hoe gezellig het is en ga een keertje mee.
U bent van harte welkom.
Dauwtrappen, een bijzondere, waardevolle traditie in deze zo hectische tijd!

Datum:
mei 10