Feest en gezelligheid op tweede kerstdag

Het jaarlijkse kerstkoffieconcert van Harmonie Terheijden op tweede kerstdag is al jaren een groot feest en op 26 december jl. werd nog eens duidelijk waarom. Café de Harmonie was gevuld met muziek, familie, vrienden en gezelligheid. Joep en Katja zorgden voor de koffie en een koekje en verschillende onderdelen van Harmonie Terheijden zorgden voor de muziek. Een combinatie die al jaren een groot succes blijkt.

Onder de enthousiaste leiding van Ruud Taks trad het opstaporkest als eerste op. Ondanks dat het hier om beginnende muzikanten gaat, was hier niets van te merken. De jongste leden van de Harmonie verraste het publiek met een divers programma in hun reis rond de wereld: via Duitsland naar China en weer terug naar Nederland. Niet alleen divers in landen, maar ook in muziekstijlen. Blues, wals of samba, het Opstaporkest weet er wel raad mee. Een mooie prestatie van dit jonge, zeer getalenteerde orkest.

Na het opstaporkest was het opleidingsorkest aan de beurt. Ad van Groesen weet dit gezelschap op de juiste manier te enthousiasmeren en dit kwam naar voren in het boeiende programma. Tijdens het concert van het opleidingsorkest was te merken hoeveel plezier de leden hebben, alle nummers waren erg vrolijk en opzwepend en het publiek reageerde daarop met een glimlach of meezingen. Vooral tijdens hun uitvoering van de winterse filmmuziek van Frozen zongen verschillende, vooral jonge, kinderen en hun ouders mee. Tijdens het optreden van het opleidingsorkest werden Joep en Katja bedankt voor de geweldige samenwerking de afgelopen jaren, voor het beschikbaar stellen van de repetitieruimte, zorgen voor de koffie tijdens het concert, lootjes verkopen van de kermisloterij en alle andere dingen die wij mede dankzij hen hebben mogen genieten de afgelopen jaren. Joep en Katja bedankt!

Als muzikale afsluiten van de middag trad het groot orkest van Harmonie Terheijden onder leiding van Leo Simons op. Een zeer boeiend, gevarieerd kerstprogramma kwam aan bod. Verschillende genres werden gedemonstreerd. Na het openingsnummer Adeste Fidelis (komt allen tezamen) was het tijd voor een bijzondere moment.

Twee jubilarissen werden namelijk deze middag in het zonnetje gezet. Anita Verwijmeren en Annelies Nissen, twee bekende namen binnen de Harmonie, waren 25 jaar lid en dit mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Namens de Brabantse Bond van Muziekverenigingen mocht onze voorzitter Piet Weterings deze dames ieder een speldje opspelden als dank voor hun 25 jarige lidmaatschap. Deze dames zijn niet alleen 25 jaar lid van onze vereniging maar ook beide secretaris (geweest) van onze vereniging. Zo was Anita het eerste vrouwelijk bestuurslid van onze harmonie en heeft zij 4 jaar lang het secretarisschap vervuld. Annelies is onze huidige secretaris en doet dit al sinds 2007. Daarnaast hebben zij beide zich ingezet en doen dit nog steeds, voor verschillende commissies binnen onze vereniging. Kortom, genoeg redenen om deze twee bijzondere dames in het zonnetje te zetten op deze bijzondere feestmiddag.

Hierna continueerde het groot orkest het programma met verschillende kerststukken, waaronder Christmas Travalogue (een reisje over de wereld met uit 6 landen verschillende kerstliedjes), Christmas on Broadway en vele andere mooie stukken. Na afloop kondigde dirigent Leo Simons aan dat in het weekend 20, 21 en 22 november weer een groots concert verzorgd gaat worden door onze Harmonie, dus noteer deze data alvast in uw agenda!

De middag werd na de optredens van het opstaporkest, opleidingsorkest en het groot orkest van onze Harmonie voortgezet onder het genot van een kopje koffie en een drankje en zo werd het weer een ouderwets gezellige en feestelijke tweede kerstdag met Harmonie Terheijden in Café de Harmonie. Graag tot ziens op een van onze volgende concerten, bijvoorbeeld het carnavalsconcert op 8 februari.

Harmonie Terheijden

Comments are closed.