Kerstconcert 26 december 2019

Traditiegetrouw vond Tweede Kerstdag  het kerstconcert van de harmonie plaatst. Op deze feestelijke dag brachten alle onderdelen van het onze harmonie een prachtig repertoire, grotendeels in kerstsfeer ten gehore.
Onder het genot van een lekker kopje koffie/thee met kerstkrans, aangeboden door Joep en Katja van Bekhoven, begon klokslag 12.00 uur het kerstconcert.

Nieuwe dirigenten

Dit jaar hadden 2 nieuwe dirigenten de eer naast Mathyn de Jong (Instructeur Slagwerkgroep) hun orkestonderdeel voor het eerst met kerst te dirigeren.

De slagwerkgroep was als eerste aan de beurt. Trots stelde Mathyn de nieuwkomers Lex Ruis en Wout Nissen voor. De twee neefjes hebben in een korte tijd grote stappen gemaakt. Zij, maar ook het publiek, hebben genoten van dit eerste grote optreden. Lex had bij de opening van de kermis in september al een beetje warm kunnen draaien. Zij brachten een leuk en afwisselend programma.

Jan van den Brandt was de eerste nieuwkomer die zijn club (het Opleidingsorkest) met bezieling aanstuurde deze middag. Jan heeft na de zomervakantie het dirigeerstokje overgenomen van zijn voorganger Manuel de Wijs. Met veel humor en passie heeft hij de muziekstukken ingestudeerd met de leden en dat was te horen tijdens het concert.

Last but nog least stond als laatste de tweede nieuwkomer, Martijn Krijnen, op de bok om het Groot Orkest te dirigeren. Met het eerste nummer Adeste Fidelis werd gelijk de toon gezet. Met veel plezier is in een zeer korte tijd het kerstrepertoire ingestudeerd.

Jubileum Jan Daas

Na twee kerstnummers van het Groot Orkest werd er een pauze ingelast om Jan Daas naar voren te roepen om hem te onderscheiden met zijn 50-jarig jubileum.
Jan werd door voorzitter Ad Snoeren gefeliciteerd en geroemd om zijn vele werk dat hij naast slagwerker voor de Harmonie verricht. Jan is naast bestuurslid ook vice-voorzitter van de harmonie. Daarnaast is Jan zijn organisatietalent groot. Naast het organiseren van de kermis, de Traaierie en het Dauwtrappen is Jan altijd bereid om allerlei hand- en spandiensten te verrichten. Bijvoorbeeld het uitprinten en scannen van de muziek en het vervoeren van de instrumenten met de vrachtwagen voor menig concert buiten café De Harmonie. Jan is handig, oplossingsgericht en altijd goed gehumeurd. Je doet nooit tevergeefs een beroep op hem.
Voor zijn 50-jarig lidmaatschap ontving Jan uit handen van de voorzitter een oorkonde van de FKM. Daarnaast kreeg Jan door Annelies Nissen (secretaris) de gouden speld van de FKM opgespeld. En natuurlijk was er voor zijn vrouw Angelique een mooi boeket als dank voor de vele tijd dat zij Jan moet missen.

Tot slot

Alles dirigenten kregen tot slot lovende woorden en een leuk bedankje  van voorzitter Ad Snoeren.
Na de trekking van de loten van de kerstloterij en de uitreiking van de prijzen was de gezellige Tweede Kerstdag weer ver voorbij.

De prijzen die niet direct konden  worden uitgereikt zijn inmiddels thuisbezorgd.

Comments are closed.