Muziekvereniging Harmonie Terheijden weer opgestart

Enkele weken voor het zomerreces zijn het Opleidingsorkest o.l.v. Jan van den Brandt en het Groot Orkest o.l.v. Martijn Krijnen na een lange pauze vanwege Corona weer opgestart met het repeteren.

Na een laatste algemene ledenvergadering in februari dit jaar volgde nog slechts één  repetitie voordat we voor langere tijd, een hele lange tijd,  ons instrument niet meer uit de koffer hoefden te halen. Samen werken aan de voorbereiding van een groot concert, maar ook het muzikaal begeleiden van Koningsdag, Dauwtrappen, het afsluitingsconcert van het seizoen werden in de kiem gesmoord. Ook de gezellige nazit, het sociale aspect, op vrijdagavond was ineens voorbij.

Online repeteren

Net zoals bij veel andere orkesten werd, na enkele weken van stilte,  thuis dapper online gerepeteerd en muziekkennis gedeeld onder leiding van bovenvermelde dirigenten. Een prima oplossing onder de gegeven omstandigheden. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet al viel het niet altijd mee. We kregen te maken met allerlei technische hoogstandjes waarmee we voor coronatijd niet bekend waren. Ook werden de muzieklessen voor de jeugd weer opgepakt zodra daar toestemming voor was.

Repeteren volgens de richtlijnen van het RIVM

Enkele weken voordat de zomervakantie aanbrak mochten de repetities voor de orkesten weer beginnen. De repetities zijn weer opgestart maar dan wel volgens de strenge richtlijnen van het RIVM waarvan wij allen het grote belang inzien. Thuis blijven bij klachten, in de ellenboog niezen, 1,5 meter afstand, waren en zijn nog steeds het devies in de hoop dat ooit weer betere tijden aanbreken voor de orkesten van onze vereniging.

Nieuw seizoen

We schrijven nu september 2020. Het nieuwe seizoen is gestart met repetities in De Abt waar we met allerlei maatregelen op 1,5 meter veilig kunnen repeteren met het hele orkest.

Het Opleidingsorkest hoopt dat het Halloweenconcert op 1 november doorgang vindt.
Dat blijft nog even afwachten. Zodra er zekerheid is melden wij dat.

Kermis en Traaierie gaan niet door

De jaarlijkse kermis en de Traaierie  in september gaan helaas niet door omdat de veiligheid van de bezoekers niet 100% kan worden gewaarborgd. Heel jammer maar we moeten helaas dit jaar verstek laten gaan.

Wij hopen snel weer met mooi nieuws te kunnen komen over onze orkesten.

Wij houden u op de hoogte.

Comments are closed.