Opstap orkest

Het opstaporkest van Harmonie Terheijden is de eerste vorm van samenspel onder leiding van een dirigent. De repetities van het opstaporkest zijn iedere vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in de achterzaal van Café de Harmonie in Terheijden. Als je meer informatie willen hebben over het opstaporkest neem dan contact met ons op.

De functie van het opstap orkest is ervoor te zorgen dat de leden gewend raken aan het spelen in een orkestvorm. Het muzikaal niveau ligt op een laag niveau om ervoor te zorgen dat nieuwe, instromende leden de muziek al binnen korte tijd kunnen meespelen. Binnen het orkest worden verschillende partijen gespeeld. Afhankelijk van het niveau van een lid wordt ook het niveau van de individuele partij moeilijker.

In een periode van twee tot drie jaar wordt een lid door de individuele docent(e) klaargestoomd voor het A-examen. De dirigent zorgt ervoor dat het betreffende lid na het A-examen voldoende “bagage” heeft om door te kunnen stromen naar het opleidingsorkest.

Het opstaporkest staat vanaf 1 januari 2014 onder leiding van Ruud Taks.