Dringend gezocht: vrijwilligers voor het ophalen van oud papier!

OUD PAPIER OPHALEN IETS VOOR JOU?

Door het afbouwen van de subsidies zijn de inkomsten die de vereniging haalt uit het ophalen van oud papier onmisbaar geworden  voor het voortbestaan van de vereniging.  Hiervoor is een groep vrijwilligers (leden, maar ook anderen die de vereniging een goed hart toedragen) actief.

De Harmonie Terheijden is samen met enkele andere verenigingen en scholen uit de gemeente Drimmelen ingedeeld om 1 keer per maand (veelal op de 4e zaterdag van de maand) het oud papier op te halen in Drimmelen, Helkant en Made.  Hiervoor is een jaarschema gemaakt waarin voor elke maand  4

of 2 ploegen namens de vereniging met een chauffeur van Gansewinkel achter op een vuilniswagen meegaan om het papier dat door de bewoners is klaargezet in de wagen te gooien.

 

De eerste ploeg(en) van 2 personen worden even voor half negen voor het gemeentehuis in Made verwacht, waar ook de chauffeurs met de vuilniswagens komen. Er wordt dan papier opgehaald totdat de wagen vol is, maximaal tot 12 uur. Vervolgens wordt de middagploeg gebeld om te melden hoe laat zij verwacht worden. Als er weinig papier staat hoeven zij soms zelfs helemaal niet te komen, anders veelal korter. Iedere belader moet veiligheidsschoenen dragen (deze worden vergoed door de vereniging). Ook het dragen van een veiligheidshesje en handschoenen is verplicht (deze worden steeds doorgegeven).

 

De vaste ploeg wordt 4 tot 6 x per jaar ingedeeld volgens schema. Als het door omstandigheden bij iemand niet uitkomt kan hij proberen te ruilen met iemand anders. Het zou fijn zijn als we de vaste ploeg uit kunnen breiden met meer vrijwilligers, zodat we de vaste mensen minder vaak hoeven in te delen. Als je een sterke voorkeur hebt voor bepaalde dagdelen, of bepaalde periodes niet kunt, kan je dat natuurlijk van tevoren aangeven. Ook is er een reserve groep van mensen die zich in overleg beschikbaar stellen als de vaste ploeg niet kan. Ook hier is aanvulling welkom. Je moet wel 18 jaar zijn voordat je mee mag doen.

 

Heb je nog vragen (bijvoorbeeld  als je niet weet of je het zou aankunnen), of als je jezelf aan wilt melden  kan je dit doen bij Jan Jansen. Ook als je niet-leden (bijv. familieleden) weet die dit willen doen kunnen deze bij Jan aangemeld worden. Dit kan ook op tel.nr. 076-5934271, mobiel 06-53662191 of e-mail jan.lian@casema.nl.

Comments are closed.