Terugblik kermis en Traaerie 2019

Dankzij een heel goede samenwerking met de gemeente Drimmelen was het dit jaar gelukkig toch mogelijk een kermis en Traaierie in Terheijden te organiseren. Van heel veel mensen hebben we gehoord dat de kermisopstelling zo veel beter en leuker was dan wanneer deze alleen in de Markstraat en het Dorpsplein is opgesteld. Met het mooie weer en heel veel vrolijke mensen was het een prima kermistijd. Wat ons betreft mag dat volgend jaar weer op deze plek.

De opening
De opening doorr onze slagwerkgroep was superleuk. De leden van de slagwerkgroep hebben midden op de baan van de botsauto’s een spetterend optreden verzorgd en het kan niemand zijn ontgaan dat de kermis officieel was geopend. Na het optreden mocht Lex, de jongste van het stel, achter de kassa van de botsauto’s plaatsnemen op de grote stoel achter de bedieningsknoppen. Hij mocht de kermis openen door op de bel te drukken en daarna op START. Uiteraard heeft de drumband een paar rondjes in de botsauto’s gemaakt.

De Traaierie
Op de Traaierie was het zoals vanouds gezellig. De verkoop van allerlei artikelen vanuit de kraampjes en de winkels, de aanwezige verenigingen, de muzikanten en niet te vergeten het stralende zonnetje zorgden voor een fijne en gemoedelijke sfeer. Het is en blijft een mooi dorpsgebeuren. Je ziet overal mensen gezellig een praatje maken, zelfs tot verbazing van nieuwe deelnemers aan de Traaierie. Een mevrouw die achter haar kraampje stond vertelde: ‘ik heb de neiging zelf gewoon op straat gezellig te gaan staan kletsen. Voor de verkoop is het minder maar het is zo leuk dat ik volgend jaar zeker terug wil komen’. We hopen dat de Terheijdenaren en mensen uit de omgeving van Terheijden een leuke kermis en Traaierie hebben gehad.

Deelnemen aan de Traaierie
Mocht je het idee hebben om volgend jaar deel te nemen aan de Traaierie, of wil je meedenken over de opzet van de Traaierie laat het even weten via info@harmonieterheijden.nl

Dank aan de bewoners in de Brabantstaat die weer tijdelijk nieuwe buren hadden. Wat ons betreft graag tot volgend jaar op de kermis of Traaierie.

Comments are closed.